Futóműbeállítás

Futómű beállítás – futóműállítás

Mikor szükséges futómű állítás?

Amennyiben az alábbiakban felsorolt jelek bármelyikével találkozik, mindenképpen érdemes a futóművet szakemberrel átvizsgáltatni, és ha szükséges a hibás alkatrészeket cseréltetni, illetve a futóművet beállíttatni! Szakszerű futómű állítás megvédi az abroncsokat a rendellenes kopástól.

– A gumik külső íveinek kagylós kopása – A gumik zaja (nyikorgása) kanyarodáskor – Kopogó hangok – Búgó, morgó hangok a kerekek felől – 60-120 km/h közötti kormányrázkódás – Erősen félrehúz az autó, illetve egyenes futáskor a kormány nem középállásban van, valamint kanyarodáskor nehezen áll vissza a középállásba.

A gépjármű gyártók minden típushoz meghatározzák a helyes futómű beállításhoz szükséges geometriai értékeket, melyekkel biztosítják az adott típus menet stabilitását, irányíthatóságát, és megakadályozzák az abroncsok idő előtti kopását.

Cégünk a piac legmodernebb, 3D-s technológián alapuló futómű beállító műszerével dolgozik, melynek segítségével az összes geometriai érték 2-3 perc alatt rendelkezésre áll a beállításhoz, ezért az ellenőrzés a helyszínen megvárható. Ezek felül megfelel a legmagasabb gyártói követelményeknek.

Szervizünk rendelkezik futómű mozgatópaddal is, amivel a szilenteket, gömbcsuklókat át lehet vizsgálni.

Sok autótípusnak gyárilag nem állítható a dőlése. A gyári csavar excenteres csavarra kicserélése után már a dőlésen is állíthatunk.
Erről több infót itt talál: www.auto17.hu/futomuallitas

A futómű beállítás ára miatt érdeklődjön szervizünkben.  www.auto17.hu